Norbusang: Barn- och ungdomskörsång i Norden

Workshops 2018

Alle korer i alderen 10–15 åre skal vælge to workshop, samt synge med til morgensangen fællesangen.

Alle korer i alderen 16–19 åre synger med til morgensangen samt fællesværket, også skal de fokusere på at tegne egen musik. De som spiller på instrument er velkomne til at medbringe egen instrumenter og bruge til værket.
Instruktør: Sigríður Eyþórsdóttir Aldersgruppe: 10 år – 12 år Sigríður Eyþórsdóttir er født i Reykjavík 1963 og fik cand.phil. grad i musik ved Højskolen i Ålborg 1992. Hun har fra som ung været korsanger i Reykjavík, Ålborg og København. Hun har sunget med korer, som ArsNova og den Danske radiokor. Hun er aktuel medlem i den færøske vokal gruppe MPIRI. Sigríður har arbejdet som dirigent og lærer og er bor i Danmark der som hun dirigerer blandt andet den Islandske kvindekor i København. Sigríður Eyþórsdóttir fik Jóns Sigurðssonar prisen for hendes bidrag til Islandspræsentationer i Danmark med litteraturpræsentationer og musik. Sigríður har været meget aktiv i den mangfoldige kultur og social mellem islændinge i København. Sigríður inviterer nordiske korsangere at avle broder- og søstrelaget der som alle leger sammen med sange og nordiske tekster i sand venskap og glæde.
Instruktør: Jón Svavar Jósepsson Aldersgruppe: 10-12 år Jón Svavar Jósepsson klarede operasangsstudium fra Musikhøjskolen i Vienna 2007 og har siden været i arbejde i Island som synger og aktor, kordirektor og sanglærer samt andet som vokal tekning. Han har lagt vægt på børnekultur de sidste år og har premiere 6 børneoperare og musikal de sidste 6 åren. Opera for alle bliver arbejdet med kor teknologi. Ded bliver arbejdet med stemmerne og deres karektere. Eleverne få indsyn til de mest kende operaer og prøve at synge de klassiske arier som passer deres stemme.
Instruktør: Skálmöld Aldersgruppe: 13-15 år Rokk og roll giver jer indsyn at lære musiken fra den islanske band “Skálmöld” som komponerer sin egen musik, som er baseret på den nordiske mytologi. Skálmöld er meget popular på Island i nogle år. De har spillet med den Islanske Sinfonieorkester foruden at spille rundt om Europa.
Instruktør: Óskar Einarsson Aldersgruppe: 13-15 år Óskar Einarsson er Gospel mester for islandske korer. Fra ungdomsårene har han arbejdet som korleder, keyboardspiller, director, og arbejdet med landets musikanter ved diverse musik i mange år. Óskar er den islandske gospelmester. Óskar er godkjendt i Island og byder korsangere fra 13 – 15 på frisk og krævende gospel sange der som alle lærer at kende fortolkningen, kraften i sin stemme og at danse med i glæden.
Instruktører: Sigrún Sævarsdóttir – Griffiths Aldersgruppe: 16-19 år Sigrún har de sidste 8 år styret Mastersdeild i skapende musikkompromis ved Guildhall School of Music and Drama som bærer navnet “Masters in Leadership.” Hun debuterede året 2000 og har siden da haft en lykkelig udvikling som conductor skapende musik kursus i alle mulige fællesskabslige situations og lært arbejdsprocedurer linket sit fag både instrumentspillere og lærere i England, som og videre i Europa og Asia. Skabelsen bor i alt og alle tager del i at skabe sin ejen musik under Sigrúnar ledelse. Sigrún indbyder korsangere i alderen 16 – 19 år til musikskabelse med stemmer, rythme og instrumenter hos dem der spiller og vil komme med sine instrumenter. Det nyskabede værk bliver derfor spillet i Island, 13. maí 2018. Til sidst vil alle korer samarbejde med Sigrún og bidrage til skabelsen af værket.
Instruktør: Þórdís Sævarsdóttir Aldersgruppe: alle Þórdís Sævarsdóttir dimitterede fra Musikskolen i Reykjavik som musiklærer med fokus pá sang og piano. Før studerede hun sang ved den rythmiske Islands musikskole F.Í.H. Hun klarede konduktor lære ved Kirkens musikskole og udskrevedes med MA i Verkefnastjórnun året 2016. Þórdís har arbejdet som selvstændig sangerinde i nogle år, og sunget kormusik fra adskillige musikstil. Desuden har hun dirigeret barne- og kvindekorer. “Morgenstund giver guld i munden” er populær ordsprog i Island. Þórdís varmer op stemme og krop í hyggelig morgensang og med en let afrísk sving så alle bliver standby til en god sangdag.
Instruktører: Rósa Jóhannesdóttir Aldersgruppe: Felleswærk Rósa Jóhannesdóttir afsluttet en striker test i sang fra Vokalskolen i Reykjavík og har også arbejdet som violinspiller, skuespiller og -lærer. Rósa har været korleder for ,,Graduale Futuri” nogle ved godt omdømme udover undervisning studerende med udviklingsmusik. Rosa har sammen med andre været virkur félagi í Kvæðamannafélagi Iðunnar . Rósa mun styre fælles værket. ,Jörðin hún er móðir okkar“ et værk som Bára Grímsdóttir, et mest elskede komponist som Islændinger ejer, og teksten er efter Ragnar Inga Aðalsteinsson phd i Islandsk. Bára er kendt for smukke melodier med etnisk skær og hun har en stor erfaring at komponera musik for børn. ,,Jörðin hún er móðir okkar“ understreger at vi skal håndere jorden med respekt.