Workshops

Workshopparna nedan riktar sig till de deltagande körerna och är icke öppna för allmänheten.

Improvisation och sagolandskap

Denna workshop går ut på lekfull improvisation – vi använder olika metoder för att skapa musik i stunden. Vi lär känna varandra genom rytm och rörelse, vi skapar ljudlandskap och leker med rösten. Vi lär oss enkla sånger och varierar t.ex. dynamik, tempo och uttryck.

Se video

Förhandsuppgift: Ta med en bild (t.ex. vykort, foto, bild på konstverk) samt ett ord på ditt eget språk som är relativt lätt att uttala.

Nivå/Åldersgrupp: 10-12 år

Martina Brunell har studerat musikpedagogik vid Sibelius-Akademin och jobbar som musiklektor och körledare.

Sjung för livet och spela som folk

“Sjung för livet och spela som folk” – finlandssvensk sångskatt i ny skrud
I de nyskapande arrangemangen samsas det klassisk- romantiska med inslag av etniska rytmer och jazz.

Se video

Förhandsuppgift: Du får jättegärna ha med dig eget instrument av vilket slag det vara må eller t.ex. tillverka en shaker av morgonmålets engångsyoghurtburk.

Nivå/Ålder: 10-14 år

Workshoppen leds av Johanna Almark Mannila tillsammans med Kaarle Mannila på perkussion. Parets musicerande tar avstamp i såväl klassisk västerländsk musiktradition som latinamerikanska rytmer och jazz.

Songs of the world (SATB)

I den här workshoppen kommer ni att få sjunga sånger från olika länder som bland annat Irak och Turkiet i nya arrangemang av Mia Makaroff.

Se video

Förhandsuppgift: Nej

Nivå/Åldersgrupp: 16-25 år

Mia Makaroff är pedagog, körledare, arrangör och en av Finlands främsta kompositörer inom körmusik.

Vocal painting

Workshoppen grundar sig i den danske Jim Daus Hjernøes idée om intelligent kör: en reaktiv tillsammans improviserande ensemble. Kören leds med vocal painting tecken, gester baserade på soundpainting. Dessutom bekantar vi oss med olika verktyg för kollektiv sångimprovisation som t.ex. Circle song.

Denna workshop har ingen video

Förhandsuppgift: Nej

Nivå/Åldersgrupp: 13-16 år

Tomas Takolander är en mångsidig musiker, kapellmästare, kompositör och pedagog vars huvudinstrument är samarbete.

Elektrofolk (SATB)

I denna workshop sjunger vi nyskapande arrangemang av nordiska folkvisor, vilka kombineras med elektro-akustiska ljudlandskap. Tillsammans skapar vi dessa ljudlandskap med hjälp av enkla metoder, och vi använder oss av både elektronik och akustiska instrument.

Se video

Förhandsuppgift: Noterna sänds på förhand

Nivå/Åldersgrupp: 13-17 år

Andrea Eklund arbetar som sångerska, kompositör, arrangör och dirigent. Hennes specialintresse är att arrangera nordisk folkmusik i ny tappning.

Vicky O’Neon är en multi-instrumentalist, låtskrivare och producent som använder olika innovativa former av elektronik och inspelning för att skapa musik.

Denna workshop sponsoreras av:

The voice of the body

I denna workshop fördjupar vi oss i röstens och rörelsens samspel. Deltagarna får leva sig in i delvis komponerat delvis improviserat körverk med en modern koreografi. En spännande dynamisk blandning där deltagarna också använder kroppen och rörelsen som instrument.

Se video

Förhandsuppgift: Nej

Nivå/Åldersgrupp: 14-16 år

Mirella Pendolin har gjort sig känd som sångerska, musiker och pedagog. Hon har komponerat musik för ett flertal teaterproduktioner och undervisat sångare runtom i Norden.

Beniamino Borghi är en dansare, koreograf och media-artist född och uppvuxen i Milano, Italien. Han har undervisat och gjort koreografier både för amatördansare såväl som för professionella dansgrupper i modern- och jazzdans och klassisk balett.

Scandi-blandi (SSA)

Den här workshoppen är för dig som vill ha en körutmaning. Vi kommer att sjunga cross over genre med en stark förankring i den nordiska klassiska körtraditionen.

Se video

Förhandsuppgift: Noterna sänds på förhand

Nivå/Åldersgrupp: 16-25 år

Hanna Kronqvist är körledare, sångare, pedagog och arrangör. Hanna har med prisbelönt framgång lett körer som Exaudio och den sceniska berättarkören Mineia till nya höjder.