Workshopledarna

10-14 år

Åsa och Ulf Normark – Pop och gospel – True Colors! 
Åsa och Ulf har lett kör tillsammans sedan de var 18 år och har sedan 2012 jobbat heltid bland annat med att inspirera körer över hela landet till att sjunga från hjärtat. Åsa och Ulf har jobbat mycket i den afroamerikanska traditionen – bland annat i Solid Gospel, som ledare för Java Gospel och numera för Göteborg Gospel. Dessutom driver de konceptet “Pop-in & Sing Online” där de på nätet möter sina deltagare i en livesändning varje vecka och lär ut en poplåt. Åsa är sångerska, kompositör och körledare och är utbildad till sångpedagog och i musikdramatik på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Ulf är pianist, kompositör, sångare och körledare och har har också han läst på Högskolan för scen och musik i Göteborg. 

Birgitta & David. Rösten – Klangen – Kroppen
Birgitta Mannerström-MolinBirgitta är sångpedagog och kördirigent verksam bland barn och unga i Göteborg. Hon undervisar på Högskolan för scen och musik i Göteborg i kördidaktik och dirigering, dirigent i SidebySide, ett av världens största musikläger för barn och unga samt anlitas av Göteborgs Symfoniker som konstnärlig rådgivare. Birgitta gör även uppdrag för Göteborgoperan, Körcentrum Väst, El Sistema och Svenska kyrkan. År 2016 blev Birgitta utsedd till Årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige. David Molin är organist och körledare i Göteborg. För närvarande leder han ungdomskören Härlanda Voces och Härlanda Kammarkör.

Sanna Holmgren Jonsson. Scenisk gestaltning
Sanna är koreograf, kostymör och dans – & musikteaterpedagog och numera konstnärlig ledare för Freja Musikteater på Smålands Musik och Teater/Kulturhuset Spira i Jönköping. Sanna är utbildad på Balettakademins Musikallinje i Göteborg på 80-talet och arbetar fortfarande inom branschen. Hon har koreograferat och kostymerat ett stort antal musikaler och körkonserter för bland annat Smålands Musik och Teater, Teaterstickorna, Nova, Jönköpings Kammarkör, Kristinekyrkans Kammarkör. Genrerna har varierat – från stora musikaler som Jesus Christ Superstar, Grease, Peter Pan, Joseph och Drömrocken via traditionella vårkonserter och Astrid Lindgren-konserter till Jenkins Requiem och Jenkins Memoria.

Edo Bumba. Afrikansk sång
Edo Bumba är en kongolesisk musiker som kom till Sverige på 80-talet och utbildade sig vidare vid Musikhögskolan i Göteborg. Edo Bumba har en bred kulturell repertoar som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Edo Bumba skrev musik till en film om Doktor Dennis Mukwege, mottagare av Nobels fredspris 2018. Han är en hyllad pedagog inom bl a rytmik- och ensemblespel som 1997 fick ta emot Kungliga Musikaliska Akademiens pedagogpris. Idag turnerar Edo Bumba flitigt runt om i Norden, ofta tillsammans med grupperna Edo Bumba Band, Amani, Sauti Sol, Afrotronics och Star for life. 

15-19 år

Anders Fennsjö. Afroamerika – Down in Missisippi 
Anders Fennsjö är en sångare, gitarrist och musikalisk allkonstnär från Jönköping. Han älskar att röra sig mellan olika sammanhang, olika genrer och att utforska alla möjliga områden i musiken. Likaväl som att skriva effektfulla arr i olika genrer för körer och orkestrar kompar han alla – från internationella världsartister till barnkörer för att i nästa sekund göra solistiska framträdanden. 

Camilla Ekelöf & Karin Edwardsson – Vi brinner! – We are on fire! 
Camilla Ekelöf är konstnärlig chef för Dans och Unga Spira på Smålands Musik och Teater. Hon är utbildad vid Danshögskolan, (nu SKH) i Stockholm, samt i New York, där hon arbetade som dansare under flera år. Camilla har verkat som frilansande danskonstnär sedan 1990 och hennes verk har spelats på teatrar i ett flertal länder i Europa Afrika och i Ryssland. Hon är frekvent anlitad som koreograf arbetat på Stockholms Stadsteater, Göteborgs Operan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Teater Halland, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland för att nämna några.

Karin Edwardsson har varit körledare sedan 1989 och har lett kammarkörer, barn- och ungdomskörer samt gospelkörer, främst inom Svenska kyrkan i Jönköping men även fristående körer. Hon är utbildad bla vid Musikhögskolan i Göteborg och framträder också ofta som sångsolist. Hon har fått Jönköpingspostens kulturstipendium, Olle Widestrands-priset och vunnit kör-SM med Kammarkören Voces. 

Arvid & Peter. Afroamerikansk kör
Arvid Nerdal och Peter Ekengren är barndomsvännerna som startade kören Afro i Uppsala för 20 år sedan. Med Afro har de spridit stor energi och glädje. Tyngdpunkten på soul, gospel och reggae skapar alltid ett skönt groove. Efter turnéer i Sverige och Tyskland, skivsläpp och en mängd projekt som musikal, krogshower, galor och som bakgrundskör till andra artister med just Afro, har Arvid och Peter anlitats som workshopledare både i Sverige och utomlands. Och nu – debut på Norbusang.

Alla åldrar

Simon. Popp med hopp!
Simon Ljungman är låtskrivare, sångare, körledare och därutöver gitarrist i etablerade band som regelbundet fyller arenor. Simon har varit artist in residence vid Vara konserthus och gjorde då en egen tolkning av Mozarts requiem tillsammans med popbandet SeLest. Simon har lett Almakören (tidigare Kör-för-alla) i Göteborg, har samarbetat med Brunnsbo musikklasser och undervisar även i körsång vid Göteborgs universitet. Ett ovanligt brett och hållbart popsnöre som tar oss med på en viktig musikalisk resa.