Workshopledarna

10-14 år

Birgitta & David. Rösten – Klangen – Kroppen
Birgitta Mannerström-Molin brinner för att barn och unga ska få tillgång till hela sin röst. Hon driver körverksamhet för barn och unga inom Svenska kyrkan, har även varit med att bygga Sveriges El Sistema-rörelse. Inspirerar körsångare, körledare, kyrkomusiker, musik- och förskollärare och bidrar till återväxten av pedagoger med fördjupad kunskap om barn- och ungas sångröst. Birgitta undervisar i kör och kördirigering vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. David Molin är organist och körledare i Göteborg. Vill särskilt utveckla unga röster och bygga ambitiösa körer. För närvarande leder han ungdomskören Härlanda Voces och Härlanda Kammarkör.

Anci & co. Nycklar till scennärvaro
Anci Hjulström är en nestor inom scenisk kör i Sverige, utbildad i scenisk sång på Högskolan för scen och musik i Göteborg men även i fysisk teater på Larssons Teaterakademi i Göteborg och mer traditionell teaterteknik på Teaterverkstan i Stockholm. Skapande medlem i den sceniska kören Amanda. Anci är kort sagt en fullfjädrad körregissör med ett CV som få. Karin Marmander är rytmikpedagog. Åsa Johansson är musiker och skådespelare. Alla tre är medlemmar i sångeensemblen Amanda och leder även nya Unga Amanda.

Saga & Celso. Afrikansk sång och dans
Saga Blomberg är rytmiklärare och körpedagog från Stockholm med drygt 15 års erfarenhet av kör- och musikledning av barn och vuxna. Tycker om folkmusik, klassiskt och pop, men efter resor till Södra Afrika har musik och dans därifrån en särskild plats i hennes hjärta. Saga undervisar på Gymnastik- och idrottshögskolan i rytmik, praktisk musiklära, röst och rörelse. Celso Paco är sångare, dansare, multiinstrumentalist och story-teller med rötter i Mocambique. Efter studier i musiketnologi har han verkat som körledare i skolor och på kulturcenter på nästan alla världens kontinenter. Barn och vuxna har lärt känna ett Afrika som är mycket mer än bara krig och fattigdom. Celso har även medverkat i teateruppsättningar på Sveriges stora teaterscener, Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern.

15-19 år

Lone. Ut över scenkanten
Lone Larsen är en omvittnat inspirerande körledare och dirigent, konstnärlig ledare för VoNo – ensemble av 12 sångare där improvisation bidrar till utveckling av körgenren. Lone är konstnärlig ledare i projektet ”Att ha en röst” vid Folkoperan i Stockholm, medverkar i ”Conducting 21C” om Musik och medmänsklighet och ”Choral Art” vid Banff Centre for Arts and Creativity, Kanada. Utbildad i Aalborg, Stockholm och New York, är professor i dirigering vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola och anlitas internationellt för workshops och dirigering.

Susanna. Större, klarare klang
Susanna Lindmark är sedan många år konstnärlig ledare för det som kallats musikalisk växthus för unga sångare: Arctic Light – Norrbottensmusikens sceniska kör för unga tjejer. Hon har fått flera utmärkelser för sitt körledarskap, bl a Årets barn- och ungdomskörledare och Madeleine Uggla-stipendiet. Som sångpedagog och körledare har hon arbetat både i Nacka musikklasser och på Musikhögskolan i Piteå. Nu ska hon utveckla körverksamheten i Luleå domkyrkoförsamling och fördjupar sig samtidigt i komposition.

Arvid & Peter. Afroamerikansk kör
Arvid Nerdal och Peter Ekengren är barndomsvännerna som startade kören Afro i Uppsala för 20 år sedan. Med Afro har de spridit stor energi och glädje. Tyngdpunkten på soul, gospel och reggae skapar alltid ett skönt groove. Efter turnéer i Sverige och Tyskland, skivsläpp och en mängd projekt som musikal, krogshower, galor och som bakgrundskör till andra artister med just Afro, har Arvid och Peter anlitats som workshopledare både i Sverige och utomlands. Och nu – debut på Norbusang.

Alla åldrar

Simon. Popp med hopp!
Simon Ljungman är låtskrivare, sångare, körledare och därutöver gitarrist i etablerade band som regelbundet fyller arenor. Simon har varit artist in residence vid Vara konserthus och gjorde då en egen tolkning av Mozarts requiem tillsammans med popbandet SeLest. Simon har lett Almakören (tidigare Kör-för-alla) i Göteborg, har samarbetat med Brunnsbo musikklasser och undervisar även i körsång vid Göteborgs universitet. Ett ovanligt brett och hållbart popsnöre som tar oss med på en viktig musikalisk resa.