Mosaikkonserter

I anmälan/registreringen till festivalen kan ni meddela ifall er kör önskar uppträda under en eller flera mosaikkonserter under festivalen. Under en mosaikkonsert (ca 1 h) uppträder 3-4 körer med 2-3 stycken/sånger per kör.

Pop up-konserter

Er kör kan välja att utöver mosaikkonserter även ordna egna pop up-konserter runt om i Borgå till exempel på torg och caféer.

Festkonsert

Lördagen 8 juni samlas alla körer för en gemensam festkonsert i Konstfabrikens Avantisal. Konserten består av gemensam repertoar samt uppträdanden körerna jobbat på under sina workshops.

Workshops

Torsdag, fredag och lördag tar körerna del av workshops med inspiratörer inom olika genrer. Din kör kommer att jobba med en (1) workshop under festivalen.

Repertoarövningar

Torsdag och fredag samlas körerna för övningar för att öva in den gemensamma repertoaren som kommer att framföras på festkonsertern. Noterna skickas ut på förhand och körerna förväntas öva på sångerna innan festivalen.

Högmässa

Söndagen 9 juni kl. 12 har er kör möjligt att ta del av en högmässa i Borgå domkyrka. Högmässan tar 1-1,5 och går på svenska. Er kör kan välja mellan att delta som publik eller att medverka som uppträdande kör.

Guidningar

Borgå är ett historisk kulturstad och er kör har möjligt att ta del av olika guidningar som tar er igenom olika teman i Borgås historia. En guidning räcker 1-1,5 h och har plats för max 30 personer. Er kör kan gå flera guidningar. Gudingarna kostar 100-150€ och går på svenska, engelska eller finska.

 • Historier om Borgå
  Standardpromenad där guiden berättar om Borgås historia och spännande människor som bott i staden.
 • Pigan Stina berättar om lantdagen 1809
  Dramatiserad guidning med pigan Stina om Borgå lantdag.
 • Pigan Stina berättar
  Dramatiserad guidning med pigan Stina. Pigan berättar om livet förr i Borgå.
 • Runebergs Borgå
  Under guidningen för man höra om familjen Runebergs liv i Borgå på 1800-talet.
 • Kvinnoöden
  Kända kvinnor i Borgå, så som Fredrika Runeberg, Natalia Linsen, Ulla Möllersvärd, Tove Jansson med flera.
 • Spökpromenad i Borgås gamla kvarter på kvällen.