Instruktører

Jesper Brun-Jensen

Korgruppe 1

Jesper Brun-Jensen (f. 1955), bas.

Jesper er en fantastisk formidler og har stor erfaring med opera for børn. Som solist har han de sidste 40 år stået på den danske operascene i alt, der kræver en sanger: seriøs opera, herlige operetter, koncerter og musicals.

Uddannet ved Statskonservatoriet i Sofia, Bulgarien, hvor han debuterede som Sarastro i ”Tryllefløjten” i 1981. Dansk operadebut i samme parti på Den Jyske Opera i 1983. Gennem en menneskealder tilknyttet DJO i roller som bl.a. Hunding, Fafner, Titurel, Gremin, Don Basilio, Osmin, Rocco, Sparafucile, Collin, Falstaff (De lystige koner), Jeronimus, Alfred P. Doolittle og mange, mange flere…

Jesper har derudover sunget på Den ny Opera, Den fynske Opera, Operaen i Midten og Aarhus Sommeropera. Mange engagementer er det blevet til som foredragsholder og konferencier –  ligesom koncerter, oratorier, musicals, revy, reklame, tv og teater har fyldt meget i Jespers snart 40-årige karriere.

Anne-Terese Sales

Korgruppe 2

Anne-Terese Sales er uddannet korleder fra Syddansk Musikkonservatorium og har desuden en kandidatgrad i hørelære-pædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Anne-Terese har siden 2010 haft et bredt virke som dirigent, herunder for kammerkoret Laetitia Musica, Roskilde Studiekor, Det Danske Pigekor, Det Danske Drengekor, og som instruktør ved flere korstævner. Desuden underviser hun i hørelære på Sankt Annæ Gymnasium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Anne-Terese er til hverdag korleder i Esajas Kirkes korskole,og hun byder altid på masser af musikglæde og smittende energi.

Susanne Wendt

Korgruppe 3

Susanne Wendt (født 1971) er uddannet Almen Musiklærer (AM) ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1996 med tilvalgseksamen i børnekorsledelse, og hun har videreuddannet sig både som sanger og dirigent.
Susanne er til daglig leder af DR Korskolen og har, siden hun startede i DR i 2005, bidraget markant til den styrke, kvalitet og position, som DR Korskolen har i dag. Hun er dirigent for DR JuniorKoret og DR BørneKoret og bliver ofte brugt som inspirator, underviser og dirigent ved kurser, workshops og stævner i hele landet og underviser i børnekorledelse på Børnekorakademiet.
I 2010 modtog hun Emil Holms Legat af DR SymfoniOrkestret for sin store indsats og sit kompetente arbejde med DR Korskolen.

Birgitte Næslund Madsen

Birgitte Næslund Madsen er uddannet cand. mag i musikvidenskab, engelsk og fransk og er ansat som lektor ved Egaa Gymnasium. Her underviser hun til daglig i musik og engelsk og har været med til at opbygge skolens omfattende musikmiljø fra skolens start i 2005. Ved siden af sit virke som underviser har Birgitte Næslund Madsen specialiseret sig i korarbejde, især med de unge stemmer. Hun er stifter af Hjortshøj Pigekor i 2006 (sammen med Lene Juul Langballe, Den Jyske Opera), EVE i 2008, Junior EVE i 2012 og senest Ungdomskoret Aarhus U i 2015 (med Carsten Seyer-Hansen). I dag er hun dirigent for hhv. EVE og Junior EVE, samt for Landskoret. Herudover afholder hun stævner og kurser for kororganisationerne FUK(Folkekirkens Ungdomskor) og Kor72.
Siden 2016 har Birgitte Næslund Madsen været tilknyttet Den Jyske Operas talentprogram “Talent U” og har varetaget en række opgaver, f.eks. som korsyngemester på produktionen “Intet” i 2016-2017, udvikling af forestillingerne #Carmen (2018) og #Dracula (2020).
Birgitte har med EVE opnået flotte placeringer i internationale korkonkurrencer (European Choir Games & Grand Prix of Nations i både 2017 og 2019), en finaleplads i Danmark har talent i 2018 og har desuden deltaget i en række større koncertbegivenheder i samarbejde med anerkendte musiknavne – fra The Real Group til tv·2.
Birgitte Næslund Madsens musikalske profil er kendetegnet ved en ligedelt respekt og interesse for klassisk musik, rytmisk musik og folkemusik og dette afspejles i korenes repertoire, som særdeles afvekslende. Hun interesserer sig desuden for det dramatiske og koreografiske aspekt og arbejder også med at integrere disse i korarbejdet.
Birgitte Næslund Madsen har desuden et omfattende virke som korsanger på semiprofessionelt niveau bag sig. Indtil 2015, hvor hun valgte at stoppe den del af sit virke til fordel for korlederrollen, var hun medlem af den prisvindende vokalgruppe Concert Clemens, som er et af landets dygtigste.

 

Jonas Rasmussen

Kordirigent Jonas Rasmussen (*1992) er solistklasseuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Master with Distinction fra University of Cambridge og Bachelor fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Til dagligt dirigerer Jonas tre kor:
Akademisk Kor Århus, Barbershopkoret BarbAros og Ungdomskoret Aarhus U.

I 2019 vandt han med sine kor konkurrencerne “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U).

Oktober 2019 vandt Jonas i Paris 3. pris samt pris for bedste opførelse af bestillingsværk af Cecilia McDowall ved International dirigentkonkurrence for unge dirigenter under 30 år.

Jonas er korkonsulent hos Folkekirkens Ungdomskor, sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus samt bassanger i Barbershopkvartetten HusAar.

Desuden underviser han regelmæssigt i direktion og er ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i Danmark.

http://jonasrasmussen.dk/

Sigurd Barrett

Ved den 1. afslutningskoncert, lørdag eftermiddag synger korgruppe 2 sammen med Sigurd Barrett.

Søren Sigurd Barrett er en dansk pianist, entertainer, komponist og forfatter. Sigurd Barretts musik spænder over mange musikalske stilarter, og med sine tusindvis af optrædener over hele landet og i en række tv-udsendelser er han en markant person i dansk musikliv. Endvidere har han som forfatter opnået status som historiefortæller, idet han formidler store og vigtige kulturbærende historier for både store og små, altid tilsat egne sange. Han har desuden komponeret 5 musicals, En Skærsommernats Drøm, Valhalla, Sigurds Danmarkshistorie, Sigurd fortæller om de græske guder og Juleevangeliet the Musical. I 2018 debuterede han på det Kongelige Teater med teaterkoncerten Sigurds Danmarkshistorie.

https://sigurdbarrett.dk/