Kor grupper
Gruppe 1
9-11 år
“Frejas bortførelse” – iscenesættelse, idé og musik: Tina Buchholtz
Instruktør: Jesper Brun-Jensen, operasanger
Har du lyst til at være med i et lille scenisk eventyr om guder og trolde?
Sammen med en af Danmarks mest erfarne Wagner-basser, der har kæmpet på scenen (i bogstavelig forstand) som bl.a. Fafner og Hunding, skal vi synge, danse og spille skuespil – lave spændende historie-fortælling om Norden i de helt gamle dage.
Vi lover sjovt og godt selskab.
Sangene til “Frejas bortførelse” er ikke så krævende – på denne workshop vil vi lege med at nå ud over scenekanten, udtryk og udtrykslyst.
Korgruppen indeholder desuden en kreativ workshop. I et samarbejde med en billedkunster/ billedkunstlærer fremstilles billeder/materialer, som skal indgå i deres koncerter samt udsmykning af katedralskolen.
Gruppe 2
9-11 år
Sigurd Barrett er et dansk ikon i formidling af viden om musik og historie til børn. Han er en fantastisk sangskriver. Hans performance og hans sange er elsket af både børn og voksne. I denne gruppe skal vi synge hans sange om den nordiske mytologi. (Læs mere om Sigurd her)
Det hele samler sig ved et brag af koncert, hvor Sigurd m. Band samler sangene i en flot og medrivende afslutningskoncert
Instruktør: Anne-Terese Sales (Læs mere om Anne-Terese her)
Korgruppen indeholder desuden en kreativ workshop. I et samarbejde med en billedkunster/ billedkunstlærer fremstilles billeder/materialer, som skal indgå i deres koncerter samt udsmykning af katedralskolen.
Gruppe 3
12-15 år
Korgruppe for ligestemmigt kor – Instruktør: Susanne Wendt -læs mere
Susanne: “Vi skal arbejde med at få power i krop og stemme og klang og udtryk igennem bevægelse.”
Gruppe 4
13-17 år
Korgruppe for ligestemmigt kor – Instruktør: Birgitte Næslund Madsen -læs mere
En islandsk spøgelsessang, en finsk joik, en dansk godnatsang, en svensk kærlighedsvise og en norsk brudemarch – så er vi nået vidt omkring! I denne gruppe vil vi gå på opdagelse i mange forskellige musikalske stemninger, der findes i dette repertoire fra Norden. Satserne rummer udfordringer for mindre erfarne og erfarne korsangere og tilpasses også til gruppen. Satserne sættes sammen til en suite og vi vil arbejde med overgange, formidling og opstillinger.
Gruppe 5
16-29 år
Korgruppe for blandet kor (SATB) – Instruktør: Jonas Rasmussen – læs mere
Vores samlede nordiske kortradition har mange fællestræk, og den nordiske korklang er næsten blevet et varemærke i sig selv rundt om i verden. Men for os der bor i Norden er der stadig milestor forskel på fx en norsk “Marsj” og en svensk “Polska”. Vi vil til Norbusang 2021 udforske vores fælles kulturarv og se på, hvor vi hver især har bevæget sig hen gennem de sidste 100 år. Og så skal vi ikke mindst have en kæmpe fest med noget af det skønneste musik Norden har at byde på.
Min kæphest:
Jeg ELSKER kor; at være totalt synkrone, klinge sammen og skabe noget smukt i fællesskab er den mest afhængighedsskabende følelse i verden. Derfor er det også vigtigt at der i løbet af en korprøve både er plads til sang, grin og leg, men også til seriøsitet. Sang er for alle, fra vugge til grav, og jeg nyder at arbejde med hele spektret – fra børn der aldrig har sunget i kor til erfarne voksne. Men der hvor jeg befinder mig
Fællesværk - Vi er Norden
Alle korsangere deltager i indstuderingen af et ny-komponeret korværk, et bestillingsværk, hvor tekst og musik er skrevet til lejligheden af henholdsvis Iben Krogsdal og Jakob Stevns-Lorentzen. Temaet er Nordens mytologi, dens guder og den nordiske ånd fra istid til nutid afsluttende med kristendommen.
Værket består af 6 forskellige satser i varierende sværhedsgrad med én sats til hver korgruppe/workshop. Sidste sats synges i fællesskab af alle deltagerne. Værket uropføres ved den afsluttende koncert lørdag aften. I alle grupper deltager – så vidt muligt – sangere fra alle de nordiske lande.