Mosaikkonserter

I anmälan/registreringen till festivalen kan ni meddela ifall er kör önskar uppträda under en eller flera mosaikkonserter under festivalen. Under en mosaikkonsert (ca 1 h) uppträder 3-4 körer med 2-3 stycken/sånger per kör.

Pop up-konserter

Er kör kan välja att utöver mosaikkonserter även ordna egna pop up-konserter runt om i Borgå till exempel på torg och caféer.

Festkonsert

Lördagen 8 juni samlas alla körer för en gemensam festkonsert i Konstfabrikens Avantisal. Konserten består av gemensam repertoar samt uppträdanden körerna jobbat på under sina workshops.

Workshops

Torsdag, fredag och lördag tar körerna del av workshops med inspiratörer inom olika genrer. I utbudet hittar ni allting från klassisk körsång till elektrofolk. Din kör kommer att jobba med en (1) workshop under festivalen.

Repertoarövningar

Torsdag och fredag samlas körerna för övningar för att öva in den gemensamma repertoaren som kommer att framföras på festkonsertern. Noterna skickas ut på förhand och körerna förväntas öva på sångerna innan festivalen.

Guidningar

Borgå är ett historisk kulturstad och er kör har möjligt att ta del av olika guidningar som tar er igenom olika teman i Borgås historia.

Kvällsaktiviteter

Kvällstid ordnas det program på övernattningsskolorna.