Foto: Frida Lönnroos

2019 Borgå, Finland

Norbusangfestivalen arrangerades den 5-9 juni i Borgå och 300 sångare samlades för att fira Norbusangs 30-årsjubileum. Borgå bjöd på strålande väder och deltagare hade möjlighet framföra egen repertoar på “pop up-konserter” på stadens scener, caféer, i lilla kyrkan och på Rådhustorget. Deltagare hade möjlighet att delta i olika workshops, bland annat Vocal painting, Elektrofolk och Improvisation och sagolandskap. När körerna inte deltog i workshoppar eller konserter hade de möjlighet att delta i guidade rundturer i staden.

På torsdagen ordnades öppningskonsert i Domkyrkan med Finlands ungdomskör under ledning av Hanna Kronqvist, Nidarosdomens Jentekor (NOR) under ledning av Anita Brevik och Musta lammas under ledning av Ida Olsonen. Festivalen gästades även på fredagen av kören Exaudio som höll konsert i Domkyrkan under ledning av Hanna Kronqvist.

Festkonserten hölls i Avanti-salen i Konstfabriken. Under festkonserten framförde grupperna material de jobbat med under workshopparna. På festkonserten uruppfördes även jubileumsverket Norbusang skrivet av Mia Makaroff för firandet av Norbusangfestivalens 30-årsjubileum och festivalverket Jordens ljus av Amanda Henriksson och Andrea Eklund, skrivet för Norbusang 2019.

Related posts